Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!
Kaip valgomas fondiu?
Fondiu - tai stebuklingas kulinarinis žaidimas, dar daugiau - tai būdas valgant išreikšti demokratines tendencijas. Ir tikrai, argi tai ne nuostabus reginys, kai žaidėjų šakutės kliūva viena už kitos katilėlyje ir kyla ginčų, kas išgriebs tą arba aną kąsnelį. Ir ar ne didžiulis malonumas mirkyti savo grobį į bet kurį pasirinktą padažą ir mėgautis jo skoniu?
Iš visų fondiu rūšių populiariausias tarp mėgėjų - burgundiškas fondiu. Iš katilėlio, pripildyto beveik verdančio aliejaus, jautienos arba kiaulienos gabalėlius gaudo kiekvienas žaidimo dalyvis specialia šakute arba iešmeliu. Paruošta mėsa valgoma ne specialia šakute, bet įprastais valgomaisiais įrankiais - peiliu ir šakute, kuriais valgomi ir pagardai, ir garnyras, ir padažai. Visa tai sudedama į fondiu lėkštės krašte specialiai tam skirtas duobutes. Jei padažu daugiau negu tų duobučių, žaidėjas ištuština vieną ar kelias iš jų, nusausina baltos duonos kąsneliu ir viską pradeda iš naujo. Šakute smeigiamas mėsos gabalėlis, mirkomas į padažą, jei reikia, prilaikant duonos riekele.
Gaminant kinišką fondiu vietoj aliejaus katile verda sultinys, todėl mėsa gaminama truputį ilgiau. Gaminant sūrio fondiu katile verda ištirpintas sūris, į kurį nardinami baltos duonos gabalėliai. Sūrio fondiu gana kaloringas, todėl žaidėjai retsykiais padeda virškinimui užsigerdami vyšnių užpiltine. Vis dėlto ja piktnaudžiauti nevertėtų; troškulį galima numalšinti ir juodąja arbata, kuri idealiai dera su sūrio fondiu.
Prie burgundiško fondiu, kaip ir prie kiniško, rekomenduojamas ne tik alus, bet ir stiprus Cote du Rhone, aromatingas Lemberger arba vynuogių skonį išlaikantis Beaujolais. Prie sūrio fondiu, be juodosios arbatos, tinka baltasis vynas: ypatingo skonio (pageidautina chasselas rūšies), baltasis arba rausvasis burgundiškas.
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.
Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą
gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda
išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt
receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną
patiekalo nuotrauką.