Valgymo menas. Kaip valgyti?
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kaip valgomi avokadai?


Kaip ir daugelis vaisių ir daržovių, avokados, kartais vadinamos aligatorių kriaušėmis, labai dažnai yra valgių puošybos elementas. Tačiau jas galima aptarti ir kaip atskirą patiekalą.

Beje, dauguma rūšių avokadų, pasirodančių restoranuose ne sezono metu (gegužės - rugpjūčio mėnesiais), nevertos gero žodžio. Beskoniai ir dažnai neprinokę vaisiai neturi nieko bendra su švelniu, į sviestą panašiu subrendusio vaisiaus minkštimu ir jo subtiliu riešutų skoniu.

Suvalgyti avokadą yra taip pat nesunku kaip perpjauti kriaušę. Kulinarijoje avokados gali būti naudojamos ir kaip indai. Į vaisiaus puselę, prieš tai išgremžus minkštimą, dedami įvairūs įdarai - tiek saldūs, tiek rūgštūs. Atitinkamai parenkami ir gėrimai. Prie avokadų idealiai tinkamais gėrimais žinovai laiko švelnius lyg aksomas egzotiško aromato baltuosius vynus.

Vaisius aštriu peiliu perpjaunamas išilgai, kauliukas išimamas atsargiai sukant puseles į priešingas puses, o minkštimas, jei vaisius prinokęs, išgremžiamas šaukšteliu. Tai darant vaisius prilaikomas laisvąja ranka, ir visiškai nesvarbu, ar jūs kairiarankis, ar dešiniarankis. Tie kurie mieliau avokadą valgo supjaustytą skiltelėmis, gali tai padaryti vaisiams skirtu peiliu ir šakute.
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668