Kūčioms nuo seno gamindavo 12 arba 13 patiekalų. Metus ėmus skaičiuoti pagal Saulę, Kūčioms imta gaminti 12 patiekalų, nors šiandien neretai šios tradicijos nebesilaikoma. Kaip ir kiekviena šventė, ne išimtis ir Kūčios turi savo tradicinius valgius. Vieni seniausių ir labiausiai puoselėjamų yra Kūčia, avižinis kisielius, tešlos maltiniai, barščiai su grybais, gručės košė, įvairūs žuvies patiekalai
..»

Tradicinis Kalėdų valgis nuo seno yra šerniena arba kiauliena, tačiau per daugelį metų gardūs užkandžiai ir įvairiai ruošti saldumynai tapo neatsiejama šventės dalimi. Kalėdų išvakarių svarbiausias patiekalas - kūčiukai. Tradiciniai kūčiukai yra pasninko valgis, bet kepėjai neretai vandenį keičia pienu ar įmaišo vieną kitą kiaušinį. Šioje skiltyje atrasite įvairių kūčiukų variantų
..»

Užgavėnės yra labai smagi žiemos šventė, skirta išvyti šaltuką ir prisikviesti pavasarį. Kaip ir bet kuriai kitai šventei, užgavėnėms ruošiamasi iš anksto. Dieną prieš arba anksti ryte kepami įvairūs blynai. Tai pagrindinis išalkusių triukšmadarių patiekalas. Mieliniai blynai, lietiniai blynai, žirniniai blynai, čirviniai blynai ar bet kuris kitas blynų receptas būtinai tiks šiai šventei
..»

Daugeliui iš mūsų Velykos - tai pavasario šventė, kuomet prie balta staltiese užtiesto, įvairiausiais valgiais nukrauto, margučiais ir žalumynais papuošto stalo susėda Velykų rytą šeima. Ko gero, mažai kas žino, kad Šv. Vėlykų proga buvo puošiama Velykų eglutė. Tai didžiausia ir svarbiausia daugelio tikinčiųjų šventė, tačiau neatsiejamas šios šventės atributas - kiaušinių marginimo paprotys yra pagoniškas. Margučiai yra toli gražu ne vienintelis tradicinis Velykų patiekalas
..»