(5 asmenims)
300 g ryžių,
3 kiaušiniai,
po 100 g kietojo brandinto,
mėlynųjų ir
baltųjų pelėsių sūrių,
500 ml pieno,
pagal skonį druskos,
pipirų,
150 ml grietinėlės,
3 šaukštai sviesto,
saujelė džiūvėsėlių (formai pabarstyti),
1,5 šaukšto kapotų krapų.
GAMINIMAS:
Kelis kartus po tekančiu vandeniu gerai perplautus ryžius išvirkite piene, įmaišykite 2 šaukštus sviesto, pagal skonį berkite druskos, uždenkite puodelį dangčiu ir dar 20 min. palaikykite, kad ryžiai gerai išbrinktų. Sūrius sutarkuokite stambia trintuve arba sutrupinkite šakute.
Kiaušinius su grietinėle išplakite iki vientisumo. Išbrinkusius ryžius krėskite į gilesnį indą, suberkite sūrius, supilkite kiaušinių ir grietinėlės plakinį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, kapotais krapais.
Į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą karščiui atsparią stačiakampę kepimo formą supresuokite ryžių masę ir kepkite apie 25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanu valgyti vieną su grietinėle ar, supjausčius dailiais gabalėliais, tiekite kaip garnyrą prie mėsos ir žuvies patiekalų.