(5 asmenims)
500 g bulvių,
250 g riebios grietinėlės,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai sviesto,
100 g mėgstamo tarkuoto kietojo brandinto sūrio,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
2 šaukštai kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite pasūdytame vandenyje (bet nepervirkite), nukoškite, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite sviestu ir tolygiai pabarstykite džiūvėsėliais. Bulves paskirstykite kepimo formoje.
Grietinėlę pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, išspaustomis česnako skiltelėmis ir užpilkite ant bulvių. Ant viršaus berkite tarkuoto sūrio. Apkepą kepkite apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tiekite gausiai apibarsčius kapotomis petražolėmis. Skanu valgyti su varškės padažu.