Bulvių apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių apkepas


INGREDIENTAI:

(5 asmenims)
500 g bulvių,
250 g riebios grietinėlės,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai sviesto,
100 g mėgstamo tarkuoto kietojo brandinto sūrio,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
2 šaukštai kapotų petražolių.


GAMINIMAS:

Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite pasūdytame vandenyje (bet nepervirkite), nukoškite, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite sviestu ir tolygiai pabarstykite džiūvėsėliais. Bulves paskirstykite kepimo formoje.

Grietinėlę pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, išspaustomis česnako skiltelėmis ir užpilkite ant bulvių. Ant viršaus berkite tarkuoto sūrio. Apkepą kepkite apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tiekite gausiai apibarsčius kapotomis petražolėmis. Skanu valgyti su varškės padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668