1 kg moliūgų,
5 šaukštai cukraus,
3 kiaušiniai,
citrinos žievelė,
200 g grietinėlės ir
2 šaukštai cukraus papuošti.
T e š l a i:
200 g sviesto,
2 šaukštai cukraus,
citrinos sultys,
300 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: sviestą išsukite su cukrumi, supilkite citrinos sultis, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir gerai išminkykite. Tešlą 30 min. palaikykite šaltai, tada iškočiokite 5 mm storio lakštą, įklokite į kepimo formą ir kepkite apie 15 min. 200 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje.
Moliūgus supjaustykite mažais kubeliais ir patroškinkite nedideliame kiekyje vandens. Suminkštėjusias daržoves sutrinkite ir sumaišykite su cukrumi, kiaušinių tryniais ir sutarkuota citrinos žievele. Atsargiai įmaišykite iki standžių putų suplaktus baltymus. Paruoštą moliūgų masę sukrėskite ant pusiau iškepusio pyrago pagrindo ir dar kepkite 30-40 min. Atvėsusį pyragą supjaustykite ir papuoškite plakta pasaldinta grietinėle.