100 g pastarnokų,
100 g margarino,
stiklinė dirbtinio medaus,
2 šaukštai cinamono,
šaukštelis maltų gvazdikėlių,
2 kiaušiniai,
5-6 šaukštai grietinės,
500 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
stiklinė spanguolių uogienės pertepti,
cukraus pudros papuošti.
GAMINIMAS:
Pastarnokų šaknis nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite arba sumalkite mėsmale. Dubenėlyje ant nedidelės ugnies pašildykite margariną, medų ir prieskonius. Išplakite kiaušinius. Nuolat plakdami į juos dėkite po šaukštą grietinės bei medaus ir margarino mišinio. Po truputį suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Tada į tešlą įmaišykite pastarnokus. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą stačiakampę skardą ir kepkite 220 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje apie 30 min. Iškepusį meduolį atvėsinkite ir supjaustykite į 3 lakštus.
Juos pertepkite spanguolių uogiene. Palaikykite 8-10 val., kad uogienė įsigertų. Tada pyragą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais ir pabarstykite cukraus pudra.