Pastarnokų meduolis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pastarnokų meduolis


INGREDIENTAI:

100 g pastarnokų,
100 g margarino,
stiklinė dirbtinio medaus,
2 šaukštai cinamono,
šaukštelis maltų gvazdikėlių,
2 kiaušiniai,
5-6 šaukštai grietinės,
500 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
stiklinė spanguolių uogienės pertepti,
cukraus pudros papuošti.


GAMINIMAS:

Pastarnokų šaknis nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite arba sumalkite mėsmale. Dubenėlyje ant nedidelės ugnies pašildykite margariną, medų ir prieskonius. Išplakite kiaušinius. Nuolat plakdami į juos dėkite po šaukštą grietinės bei medaus ir margarino mišinio. Po truputį suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

Tada į tešlą įmaišykite pastarnokus. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą stačiakampę skardą ir kepkite 220 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje apie 30 min. Iškepusį meduolį atvėsinkite ir supjaustykite į 3 lakštus.

Juos pertepkite spanguolių uogiene. Palaikykite 8-10 val., kad uogienė įsigertų. Tada pyragą supjaustykite stačiakampiais gabalėliais ir pabarstykite cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668