250 g minkšto sviesto,
4 virtų kiaušinių trynių,
2 stiklinių miltų,
pusės šaukštelio kepimo miltelių.
S i r u p u i:
100 g sviesto,
200 g cukraus,
100 ml vandens,
2 šaukštų kakavos.
P a p u o š t i:
2 pakelių apelsininių vaflių,
30 g smulkintų žemės riešutų.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius sutrinkite šakute ir išsukite su sviestu iki vienalytės masės. Suberkite persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus, užminkykite tešlą. Rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 15-20 minučių.
Iš vandens, sviesto, cukraus ir kakavos išvirkite sirupą. Vaflius stambiai sutarkuokite, sumaišykite su smulkintais riešutais. Iškeptus rutuliukus įmerkite į karštą sirupą, tada apvoliokite tarkuotų vaflių ir riešutų mišiniu.