4 kiaušinių,
2 šaukštų pieno,
2 šaukštų sviesto,
margarino ar kitokių riebalų,
druskos.
Daržovių į d a r u i:
3 morkų,
1 stiklinės šviežių žirnelių,
0,5 šaukšto sviesto,
miltų,
cukraus,
druskos,
grietinės.
GAMINIMAS:
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir iššutinkite su mažai vandens. Šutinimui įpusėjus, sudėkite sviestą, žirnelius ir šutinkite, kol daržovės bus minkštos. Pridėkite pakepintų miltų, cukraus, druskos, grietinės, viską išmaišykite ir dar truputį pašutinkite. Iš sviesto, miltų, vandens ir cukraus galima pataisyti baltąjį padažą ir užpilti ant daržovių.
Ant kiekvieno omleto vienos pusės uždėkite po 2 šaukštus šutintų daržovių, o antrąja puse pridenkite įdarą. Arba daržoves dėkite omleto centre, o abu kraštus užlenkite taip, kad šonuose būtų matyti įdaras. Tokiu pat būdu galima paruošti įdarą iš vienos rūšies daržovių: morkų ar žirnelių (vienai porcijai imti 1 stiklinę žirnelių). Įdarą galima gaminti ir iš šparaginių pupelių, špinatų, troškintų grybų.