2 šaukštų tirštos pomidorų tyrės,
2-3 šaukštų aliejaus,
1 svogūno,
0,5 šaukšto miltų,
maltų pipirų,
acto,
0,5 šaukštelio cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Miltus paspirginkite aliejuje, kol paraus, pridėkite smulkiai supjaustytų svogūnų, pomidorų tyrės, po to dar paspirginkite, atskieskite karštu vandeniu ar sultiniu ir išsukite. Jei yra miltų gumuliukų, pertrinkite per sietelį. Pasūdykite pagal skonį, įpilkite acto, cukraus, pipirų ir pakaitinkite, kad užvirtų.
Padažas neturi būti tirštas. Šį padažą galima pagaminti ir be miltų: svogūnus pakepinkite su aliejumi, įdėkite pomidorų tyrės ir dar truputėlį kepkite, atskieskite karštu vandeniu, pridėkite druskos, acto, cukraus, maltų pipirų, užvirinkite. Kai atvės, įberkite smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų arba krapų lapelių.