2 silkių,
4 bulvių,
3 morkų,
1 burokėlio,
1 stiklinės žalių žirnelių,
0,5 stiklinės pupelių,
2 svogūnų ar svogūnų laiškų,
acto,
aliejaus,
cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Išvirkite atskirai pupeles, žirnelius ir kitas daržoves. Bulves, morkas ir burokėlius gražiai supjaustykite griežinėliais rantuotu peiliuku. Daržoves apšlakstykite acto ir aliejaus mišiniu, po kiek laiko skystį nupilkite, o daržoves apšlakstykite šlakeliu aliejaus.
Silkes supjaustykite ir sudėkite į pailgą pusdubenį, palaistykite atskiestu actu ir trupučiu aliejaus, užpilkite grietine arba majonezu, papuoškite petražolių lapeliais. Aplink silkę krūvelėmis arba eilutėmis sudėkite marinuotas ir šviežias daržoves, derindami jų spalvas. Daržoves galima keisti kaip patinka: vasarą prie silkės tiks švieži pomidorai, agurkai, žiemą-grybai, marinuotos arba raugintos daržovės.