400 g grikių košės,
1 nedidelis kopūstas,
50 g džiovintų grybų,
3 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
2 mažos skardinės tirštos pomidorų pastos,
2 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
truputis druskos,
pipirų,
1 laurų lapelis.
GAMINIMAS:
Grybus pamirkykite ir pavirkite, kol suminkštės. Kopūsto kotą išpjaukite, užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite, išskirstykite lapus. Išvirkite birią grikių košę, sumaišykite su smulkiai supjaustytais grybais, petražolėmis, paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštos masės dėkite į kopūsto lapus.
Suvyniokite kaip balandėlius, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu skiesta pomidorų pasta, pabarstykite kapotu česnaku, svogūnu, įdėkite laurų lapelį. Troškinkite apie 1 val. ant labai mažos ugnies. Balandėlius išimkite iš puodo, o padažą suplakite plaktuvu. Patiekite atskirai.