1,5 l mėsos arba kaulų sultinio,
3 rauginti agurkai,
2 šaukštai smulkių miežinių kruopų,
3 bulvės,
1 morka,
1 svogūnas,
pusė saliero,
1 šaukštas sviesto,
30 g džiovintų virtų baravykų,
150 g grietinės,
pagal skonį pipirų,
laurų lapų,
petražolių lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Agurkus nulupkite, supjaustykite plonais kvadratėliais ir, užpylę trupučiu sultinio, šutinkite, kol suminkštės. Į likusį verdantį sultinį suberkite kruopas, o joms truputį pavirus - ir kubeliais supjaustytas bei svieste pakepintas prieskonines daržoves.
Supjaustytas kubeliais bulves ir grybus sudėkite į sultinį ir virkite, kol bulvės suminkštės. Įdėkite laurų lapų, pipirų ir 5 min. pavirkite. Po to sudėkite paruoštus agurkus, paskaninkite druska, užbalinkite grietine, įberkite smulkiai pjaustytų petražolių lapelių.
Išvirtus džiovintus baravykus supjaustykite šiaudeliais, sudėkite atgal į sriubą ir dar kartą užvirkite.