100 g migdolų plokštelių,
125 g sviesto,
180 g miltinio cukraus,
2 pakelių vanilinio cukraus,
40 g tirpios kavos,
3 šaukštų kakavos miltelių,
1 žiupsnelio druskos,
5 kiaušinių,
150 g natūralaus riebaus jogurto,
400 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių.
G l a j u i:
50 g sviesto,
100 g grietinės,
100 g cukraus.
GAMINIMAS:
Migdolus sumalkite, paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Sviestą išsukite su miltiniu cukrumi, vaniliniu cukrumi, 20 g tirpios kavos, kakavos milteliais ir žiupsneliu druskos. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Į masę sudėkite jogurtą ir išmaišykite.
Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, paskrudintus migdolus, viską gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kekso formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 60 min.
Iškepusį keksą atvėsinkite ir išimkite iš formos. Likusią kavą sumaišykite su 50 ml karšto vandens. Puode išlydykite glajui skirtą sviestą, sukrėskite grietinę, supilkite cukrų, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite, kol sutirštės ir švelniai paruduos.
Supilkite kavą, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite dar apie 5 minutes. Glajumi apliekite keksą.