2 saldžiosios paprikos,
žiedinis kopūstas,
3 svogūnai,
nedidelis poras,
3 morkos,
kelios skiltelės česnako,
šaukštelis garstyčių grūdelių,
1 l vandens.
M a r i n a t u i:
100 ml baltojo vyno acto su žolelėmis,
300 ml vandens,
240 g cukraus,
šaukštas druskos,
juodųjų pipirų,
gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuluptus svogūnus, porus ir morkas supjaustykite griežinėliais. Nuplautą žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais (stambesnius žiedynus pasmulkinkite). Nuluptas česnako skilteles perpjaukite pusiau.
Paruoštas daržoves sudėkite į dubenį, suberkite garstyčias, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, vandenį nupilkite. Iš recepte nurodytų produktų išvirkite marinatą. Sudėkite plikytas daržoves ir virkite apie 10 minučių. Sukrėskite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite. Laikykite šaltai.