Su krienais marinuotos kriaušės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Su krienais marinuotos kriaušės


INGREDIENTAI:

2 kg kriaušių,
citrina,
vidutinio dydžio krieno šaknis,
saujelė garstyčių sėklų,
po 10-12 juodųjų ir
kvapiųjų pipirų.

M a r i n a t u i:
stiklinė vandens,
500 g rudojo cukraus,
šaukštelis cinamono,
2 stiklinės baltojo vyno acto,
tarkuotų citrinos žievelių.


GAMINIMAS:

Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius. Sudėkite į puodą ir apšlakstykite citrinų sultimis. Iš stiklinės vandens, cukraus, citrinos žievelių, cinamono ir acto išvirkite marinatą. Užpilkite ant kriaušių ir nakčiai palikite pastovėti.

Marinatą nupilkite į puodą, užvirinkite. Kriaušes sudėkite į švarius stiklainius, į kiekvieną įmeskite po kelis mažus gabalėlius nuluptos krieno šaknies, įberkite garstyčių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų. Užpilkite karštu marinatu.

Stiklainius užsukite, sustatykite į didelį puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie 20 minučių. Atvėsusius konservuotus laikykite šaltai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668