1 kg šviežių morkų,
500 g apelsinų,
2 citrinos,
gabalėlis šviežios imbiero šaknies,
1 kg cukraus.
GAMINIMAS:
Apelsinus kelioms minutėms pamerkite į verdantį vandenį, išgriebus nusausinkite. Nutarkuokite žieveles, nulupkite baltąją odelę, minkštimą susmulkinkite (nepamirškite peilio galu išrinkti sėklų). Į dubenį išspauskite citrinų sultis. Imbiero šaknį nulupkite, morkas nuskuskite.
Daržoves smulkiai sutarkuokite. Apšlakstykite citrinų sultimis. Į puodą sudėkite smulkintus apelsinus, paruoštas daržoves, suberkite tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite. Palikite valandą pastovėti.
Statykite ant ugnies ir maišydami virinkite, kol masė sutirštės. Sukrėskite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite. Laikykite šaltai.