4 apelsinai,
150g miltinio cukraus,
300ml vandens,
pusė šaukštelio smulkiai supjaustytų imbierų,
sviesto skardai patepti,
grietinėlės papuošti,
GAMINIMAS:
1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę.
2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame.
3. Į skardą įdedame 4 šaukštus karamelės. Paliekame sustingti.
4. Į puodą įpilame 300ml vandens. Suberiame imbierus ir nustatome mažą kaitrą. Maišydami verdame, kol masė tampa panaši į sirupą.
5. Sudedame apelsinus. Pridengę verdame apie 5 minutes. Paliekame atvėsti sirupe.
6. Skardoje sustingusią karamelę sulaužome gabalėliais ir tiekiame su apelsinais. Papuošiame plakta grietinėle.
Pastabos:
cukrus greitai svyla, todėl jį kaitiname tik nustatę labai mažą kaitrą. Grietinėlę galima pagardinti šokolado gabalėliais.