Raudonajam sluoksniui:
300 ml moderos,
300 g šaldytų aviečių,
50 g cukraus.
Vaniliniam k r e m u i:
2 šaukštų želatinos,
150 ml pieno,
250 ml grietinėlės (35 proc.),
50 g cukraus,
6 kiaušinių trynių,
1 pakelio vanilinio cukraus.
P a p u o š t i:
500 ml grietinėlės (35 proc.),
2 pakelių grietinėlės standiklio.
GAMINIMAS:
Avietes atitirpinkite, sutrinkite elektriniu trintuvu. Suberkite cukrų, supilkite maderą ir gerai išmaišykite. Želatiną užpilkite vandeniu, palaukite, kol išbrinks, tada ištirpinkite įstatę į didesnį indą su karštu vandeniu. Atvėsinkite, supilkite į aviečių masę. Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę ir ant silpnos ugnies pakaitinkite, bet neužvirkite.
Palikite, kad šiek tiek pravėstų. Dubenėlyje šluotele išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir pildami plona srovele įmaišykite į pieną. Suberkite vanilinį cukrų, išmaišykite ir kaitinkite, kol masė sutirštės. Atvėsinkite.
Į plačias taures išpilstykite aviečių masę su madera, dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Ant viršaus sukrėskite vanilinį kremą. Desertą papuoškite grietinėlės, išplaktos su cukrumi ir grietinėlės standikliu, bokšteliais.