6-8 virtos bulvės,
300 g faršo,
2 riekutės batono,
2 svogūnai,
1 morka,
50 g sviesto,
2 šaukštai pomidorų pastos,
truputis mairųnų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite su lupenomis. Greitpuodyje jos išvirs per 12-15 min. Virtas bulves nulupkite, išgremžkite vidų ir pridėkite įdaro. Įdarui svogūnus smulkiai sukapokite, morką smulkiai sutarkuokite, batoną išmirkykite piene ir nuspauskite. Viską sudėkite į mėsą, užbarstykite mairūnų, druskos ir gerai išmaišykite.
Greitpuodyje ištirpinkite sviestą, viena eile sustatykite įdarytas bulves ir įpilkite 3 šaukštais karšto vandens praskiestą pomidorų pastą. Puodą sandariai uždarykite ir vožtuvui pradėjus šnypšti sumažinkite ugnį. Troškinkite 10-15 min. Tuomet išleiskite garus ir puodą saugiai atidarykite. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.