Šaltiena iš kiaulių kojų ir jautienos receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šaltiena iš kiaulių kojų ir jautienos


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1,5 kg kiaulių kojų,
500 g jautienos be kaulų,
300 g prieskoninių daržovių (morkų, salierų, petražolių šaknų, svogūnų),
4 laurų lapeliai,
5 kvapiųjų pipirų žirneliai,
4 skiltelės česnako,
truputis pipirų,
druskos (maždaug 4 šaukšteliai 7 l gretpuodžiui).

GAMINIMAS:

Nuvalytas kojas ir jautieną sudėkite į greitpuodį. Įdėkite morkų, gabalėlį saliero, petražolės šaknį, nenuluptą svogūną (lukštai suteikia šaltienai gražią auksinę spalvą). Užpilkite vandens, kad apsemtų puodo turinį maždaug 2-3 cm, tačiau neviršykite leistino užpildyti puodo tūrio (leidžiama užpildyti 2/3 puodo).

Puodą sandariai uždarykite ir kaitinkite ant didelės ugnies. Kai užvirs ir vožtuvas ims šnypšti, sumažinkite ugnį ir troškinkite 2-2,5 val. ant silpnos ugnies. Tuomet kukelkite nuo ugnies, leiskite truputį atvėsti, išleiskite garus ir saugiai atidarykite puodą.

Mėsą atskirkite nuo kaulų ir smulkiai supjaustykite. Formos, salotinės ar mažų dubenėlių dugną išklokite morkų griežinėliais, paskui sudėkite mėsą ir užpilkite perkoštu nuoviru. Palikite, kad sustingtų.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668