200 g kiaulienos,
200 g jautienos,
200 g vištienos,
2 morkos,
2 burokėliai,
2 svogūnai,
4 bulvės,
žalumynų,
400 g baltagūžių kopūstų (300 g šviežių ir 100 g raugintų),
1/2 stiklinės pomidorų pastos,
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus,
lauro lapas,
nemaltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Į 3-4 litrų puodą sudėkite nuplautą mėsą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Kai tik vanduo užvirs, įdėkite nuluptą svogūną ir virkite 10 minučių. Tuomet sudėkite nuskustus burokėlį ir morką ir virkite, kol išvirs morka. Antrą svogūną supjaustykite kubeliais, o likusius burokėlį ir morką stambiai sutarkuokite.
Apkepkite aliejuje iš pradžių svogūnus (kol įgis auksinį atspalvį), paskui į keptuvę suberkite morkas ir burokėlius. Pomidorų pastą atskieskite 1/2 stiklinės sultinio ir supilkite į keptuvę. 2 min. patroškinkite. Iš sultinio išgriebkite svogūną, morką ir burokėlį, įberkite druskos, pipirų, sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, lauro lapą.
Supjaustykite šviežius kopūstus ir sumaišykite su raugintais. Kai bulvės išvirs, suverskite į puodą kopūstus. Kai sultinys užvirs, supilkite į viralą keptuvės turinį. Kai viskas užvirs, pavirkite 5 minutes ir suberkite supjaustytus žalumynus.