T e š l a i:
160 ml kambario temperatūros pieno,
480 g miltų,
0,5 pakelio sausų mielių,
0,5 šaukštelio cukraus,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio česnakinės druskos,
žiupsnelio džiovinto raudonėlio,
šaukštelio alyvuogių aliejaus.
Į d a r u i:
rūkytų dešrelių,
pomidorų padažo,
fermentinio sūrio,
pomidorų,
juodųjų alyvuogių be kauliukų,
raudonosios saldžiosios paprikos,
čili pipiriukų,
džiovinto raudonėlio.
GAMINIMAS:
Mieles, cukrų, druską, raudonėlį sumaišykite dideliame dubenyje. Supilkite kambario temperatūros pieną ir gerai išmaišykite. Palikite 2 minutėms. Supilkite aliejų ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir sukite, kol tešla sušoks į kamuolį. Išimkite ant stalo ir minkykite 10 minučių.
Tešlą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, kepimo skardą pabarstykite miltais. Pasiruoškite picos įdarą: dešreles, pomidorus ir alyvuoges supjaustykite griežinėliais, sūrį sutarkuokite, papriką supjaustykite juostelėmis.
Iškočiokite didelę picą. Aptepkite pomidorų padažu, padėliokite dešrelių, pomidorų, juodųjų alyvuogių griežinėlių ir paprikų, užberkite tarkuoto sūrio, užmeskite keletą čili pipiriukų, pagardinkite džiovintu raudonėliu ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10-12 minučių.