10-12 blynų, iškeptų su soda arba mielėmis (žiūrėti receptus),
400 g varškės,
4-5 šaukštų grietinės,
4-5 šaukštų cukraus,
300 g šviežių arba šaldytų vyšnių.
Braškių u ž p i l u i:
300 g braškių,
3 šaukštų cukraus,
1 šaukšto krakmolo.
Vanilės u ž p i l u i:
1 kiaušinio,
3 šaukštų cukraus,
2 šaukštų miltų,
250 ml grietinėlės (10-20 proc. riebumo) arba pieno,
2 šaukštų vanilinio cukraus arba 1/4 arbatinio šaukštelio vanilės.
GAMINIMAS:
Įdaras: pertrintą varškę sumaišykite su cukrumi ir grietine (šių produktų galite dėti pagal skonį). Sudėkite vyšnias. Jeigu uogos buvo šaldytos, jas atšildę nupilkite atsiradusį skystį. Įdarą dėkite ant blyno, sulankstykite.
Braškių užpilas: braškes susmulkinkite smulkintuvu ir supilkite su 50 ml šalto vandens, supilkite į braškes, pakaitinkite iki virimo. Vanilinis užpilas: kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus, viską gerai sumaišykite.
Pilkite karštą grietinėlę arba pieną, visą laiką maišykite. Perpilkite į puodelį, pastatykite ant nedidelės ugnies. Virkite ir maišykite, kol sutirštės. Blynelius patiekite su braškių ir vaniliniu įdaru, papuoškite vyšnių uogomis.