(21 cm skersmens keptuvė-20-25 blynai)
750 ml pieno,
3 šaukštų sausų arba 25 g šviežių mielių,
1 šaukšto cukraus,
350-400 g miltų,
3 kiaušinių,
100 g sviesto arba margarino.
GAMINIMAS:
Pašildykite pieną (tik šiltas, ne karštas). Į pieną suberkite mieles, cukrų, 200 g miltų ir pastatykite šiltai 20 min. (galima įstatyti į indą su karštu vandeniu). Tešla turi gerai pakilti. Atskirkite kiaušinių trynius. Baltymus dėkite į šaldytuvą, o trynius ištrinkite su sviestu.
Sviestą ir trynius sudėkite į pakilusią tešlą. Sumaišykite, pasūdykite ir, subėrę likusį kiekį miltų, vėl sumaišykite (tešla neturi būti kieta). Palaikykite šiltai dar valandą. Tešla turi pakilti kelis kartus (kai pakyla, išmaišykite ir leiskite dar kartą pakilti.) Suplakite baltymus. Sudėkite juos į tešlą ir lėtai išmaišykite.
Jeigu tešla per tiršta, įpilkite šiek tiek šilto pieno. Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu, į jos centrą įpilkite tešlos ir, sukiodami keptuvę, paskirstykite tešlą tolygiai. Kepkite, kol blynas pagels, apverskite ir kepkite dar kelias sekundes.