1 kg žalių pomidorų,
1 kg cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
1/2 šaukštelio citrinų rūgšties,
3 stiklinės vandens.
GAMINIMAS:
Pomidorus subadykite mediniu pagaliuku, užpilkite vandeniu ir kaitinkite ant mažos ugnies, kad suminkštėtų. Tada išgriebkite iš vandens ir apdžiovinkite. Iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, atvėsinkite ir užpilkite ant pomidorų. Kitą dieną sirupą nupilkite, užvirkite. atvėsinkite ir vėl užpilkite ant pomidorų.
Trečią dieną sirupą vėl nupilkite, užvirkite ir jau karštą užpilkite ant pomidorų. Tada virkite, kol sirupas sutirštės, o pomidorai taps minkšti, bet stangrūs. Suberkite vanilinį cukrų ir citrinų rūgštį, atsargiai išmaišykite ir viską supilstykite į iškaitintus stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsiai.