Vyniotiniai su garbanotaisiais kopūstais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyniotiniai su garbanotaisiais kopūstais


INGREDIENTAI:

5 svogūnų,
po 50 g morkų,
salierų,
porų,
800 g bulvių,
800 g savojinio kopūsto (tinka ir pekininis ar baltagūžis),
2 skiltelių česnako,
2 didelių marinuotų agurkų,
3 šaukštų lydyto sviesto,
druskos, pipirų, muskato riešuto,
4 šaukštų garstyčių,
4 (po 250 g) plonų ir ilgų jautienos gabalų (tinka ir kiauliena),
4 juostelių rūkyto kumpio ar šoninės,
2 šaukštų pomidorų padažo,
3 šaukštų miltų,
300 ml raudonojo vyno,
1 l sultinio,
1 lauro lapo,
1 gvazdikėlio,
3 kadagio uogų,
40 g sviesto,
250 ml pieno.


GAMINIMAS:

2 svogūnus stambiai supjaustykite, 1 smulkiai sukapokite, likusius supjaustykite šiaudeliais. Morkas ir salierus supjaustykite kubeliais, porą-žiedeliais. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis. Agurkus supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis.

Šiaudeliais supjaustytus svogūnus apkepkite su 1 šaukštu lydyto sviesto. Įberkite druskos, pipirų, įdėkite garstyčių, dar pakepinkite. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais. Lygiu sluoksniu uždėkite keptus svogūnus. Ant viršaus dėkite po juostelę rūkyto kumpio ir marinuoto agurko.

Ilgąsias mėsos puses po 1 cm užlenkite į vidų, susukite vyniotinius ir apriškite siūlu, tada apkepkite kepimo inde su 2 šaukštais lydyto sviesto. Sudėkite stambiai pjaustytus svogūnus ir kepkite 3 min. Sudėkite morkas ir salierus, paskrudinkite, sudėkite porus, česnako skilteles, pomidorų padažą.

Šiek tiek pakepkite, apibarstykite 2 šaukštais miltų. Supilkite raudonąjį vyną ir šiek tiek pavirinkite.Supilkite sultinį, įdėkite lauro lapą, kadagio uogas, gvazdikėlį. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir neuždengtus troškinkite 60 min., keliskart apverskite. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite, šiek tiek atvėsinkite.

Savojinio kopūsto gūžę perpjaukite į 4 dalis, supjaustykite 1 cm storio juostomis. Apvirkite 2 min. pasūdytame vandenyje, išgriebkite, nuovirą atidėkite. Sukapotą svogūną apkepkite su 20 g sviesto, įberkite šaukštą miltų, įpilkite 100 ml nuoviro, 100 ml pieno. Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto, sudėkite kopūstus ir virkite 4 min.

Užvirinkite 150 ml pieno. Bulves sugrūskite, įdėkite 20 g sviesto, maišydami palengva supilkite karštą pieną. Pagardinkite druska ir muskato riešutu. Išimkite vyniotinius, padažą perkoškite ir pavirinkite. Vyniotinius patiekite su bulvių koše ir troškintais kopūstais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668