4-6 kiaulienos nugarinės pjausnių su kauliuku,
2 šaukštų medaus,
stiklinės apelsinų sulčių,
šviežios aitriosios paprikos.
M a r i n a t u i:
apelsinų ir
citrinų žievelių,
džiovintos aitriosios paprikos,
druskos,
juodųjų pipirų,
100 ml alyvuogių aliejaus,
prieskoninių žolelių,
kadagio uogų.
S a l o t o m s:
nedidelių virtų burokėlių,
lukštentų kedrų riešutų,
alyvuogių aliejaus,
balzaminio kremo,
gražgarsčių.
GAMINIMAS:
Marinato produktus sugrūskite aliejuje ir ištrinkite juo mėsą. Pjausnius apibarstykite žolelėmis, kadagio uogomis ir palaikykite bent kelias valandas. Tuomet suvyniokite į foliją, dėkite į kepimo skardą, pašaukite į 180-190 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 val.
Foliją atidenkite, kepsnelius apšlakstykite apelsinų sultimis, patepkite medumi ir pabarstykite smulkiai pjaustyta šviežia aitriąja paprika, pavartykite, kad geriau apskrustų iš visų pusių. Kepkite dar apie 30 minučių.
Salotos: išvirtus pasūdytame vandenyje burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais 2 mm storio apvaliais griežinėliais. Kedrų riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite. Padažas: sumaišykite keletą šaukštų alyvuogių aliejaus, balzaminio kremo, druskos, pipirų. Į salotinę dėkite gražgarstes, burokėlių griežinėlius, apibarstykite kedrų riešutais ir apšlakstykite padažu.