1 kg reikės:
1 l pieno (3,5 proc. riebumo),
1 kg varškės (geriau tinka naminė, 9-18 proc. riebumo),
3 kiaušinių,
100 g minkšto sviesto,
1-1,5 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio valgomosios sodos.
GAMINIMAS:
Į užvirintą pieną sudėkite pertrintą per sietelį varškę, užvirinkite ir ant nedidelės ugnies pakaitinkite 25 min., periodiškai pamaišydami. Ant tuščio puodelio padėkite rėtį, padengtą keturgubu marlės sluoksniu ir supilkite pieno ir varškės mišinį. Palaukite, kol nubėgs išrūgos.
Dar šiltą sūrio masę sudėkite į puodelį, įmaišykite kiaušinius, sviestą, druską, sodą ir laikykite ant vidutinės ugnies. Kaitinkite nepaliaujamai maišydami maždaug 10 min. Sudėkite gautą masę į sviestu išteptą formą, paviršių išlyginkite, o kai tik atauš-padėkite į šaldytuvą. Po 3 val. sūrį iškrėskite į lėkštę.