1 l saldaus pieno (3,2 proc. riebumo. Galima riebesbio, tuomet ir brinza bus riebesnė),
3 šaukštų grietinės (20 proc. riebumo),
2 šaukštų citrinų sulčių,
200 ml vandens,
1 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Pastatykite pieną ant stiprios ugnies, įmaišykite grietinę ir maišydami kaitinkite maždaug 7 min. Kai artės užvirimo momentas-matysis kylantys burbulai, įmaišykite citrinų sultis, dar maždaug 1 min. Pakaitinkite ir puodą nukaiskite. Gautą mišinį supilkite į rėtį, išklotą keliaguba marlės atraiža. Kai skystis nuvarvės ir marlėje liks sūrio masė, ją suvyniokite į tą pačią marlę ir dėkite tarp dviejų lentelių.
Viršuje uždėkite svorį (pvz., stiklainį, kupiną vandens). Po kelių valandų sūrį išvyniokite, supjaustykite gabaliukais ir užpilkite vandens ir druskos mišiniu. Dar po kelių valandų paragaukite, jei skanu, užtenka sūrumo-vartokite. Sūrio kubeliais galima ir nepjaustyti, dėti į sūrimą visą, tačiau tuomet reikės daugiau sūraus vandens. Iš karto nesuvalgytą sūrį laikykite sūrime, hermetiškai uždarytą.