1,5 l saldaus ožkų pieno,
1 l rūgusio ožkų pieno,
600 g grietinės (20 proc. riebumo),
6 kiaušinių,
250 g kefyro arba rugusio karvių pieno,
2 šaukštų druskos (arba pagal skonį),
džiovintų prieskonių-krapų,
bazilikų,
česnakų-mišinio.
GAMINIMAS:
Ožkų pieną ir rūgusį pieną sumaišykite, pasūdykite ir pastatykite kaisti ant nedidelės ugnies. Tuo tarpu sumaišykite grietinę, kiaušinius, kefyrą, prieskonius ir visa tai supilkite į ožkų pieno ir rūgpienio mišinį, kai šis vos pradės virti.
Užvirinkite ir maišydami virkite ant nedidelės ugnies 20 min. Nukaiskite ir sūrio masę su visu skysčiu supilkite į keturguba marlės atraiža išklotą rėtį. Uždenkite ir kurį laiką palaukite, kol nuvarvės skystis, o sūrio masė šiek tiek atauš.
Suimkite marlę už laisvųjų kraštų, padėkite su sūrio mase tarp 2 lentelių ir palikite 4-5 val. Galima ant viršutinės lentelės uždėti svorio, pvz., 5 litrų talpos indą, pilną vandens. Sūrio gautumėte maždaug 1200 g.