500 g varškės (300 g 9 proc. ir 200 g 2 proc. riebumo),
0,5 l pieno (3,2 proc. riebumo),
50 g sviesto,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio geriamosios sodos.
GAMINIMAS:
Užvirinkite pieną. Varškę pertrinkite per sietelį, kad būtų vienalytė ir įmaišykite į verdantį pieną. Maišydami užvirinkite ir nenustodami maišyti pavirinkite ant vidutinės ugnies dar 10 min. Gautą mišinį nukoškite per dvigubos marlės skiautę, nestipriai paspausdami, kad nutekėtų išrūgos.
Dar karštą sūrį dėkite į puodelį kartu su druska, soda ir minkštu sviestu, viską permaišykite ir pakaitinkite ant mažos ugnies maždaug 1 min. Maišoma masė gerai nuo puodelio sienelių. Puodelį nukaiskite ir palaukite, kol masė šiek tiek atauš, tuomet sudėkite į pasirinktą formą. Iki galo ataušinkite ir padėkite į šaldytuvą. Po 2-3 val. sūrį galite patiekti.