500 g vištienos,
2 stiklinių grietinėlės (30 proc.),
2 kiaušinių,
1 kg pievagrybių,
1 svogūno,
2 šaukštų susmulkintų petražolių lapelių,
5 šaukštų brendžio,
1 šaukšto sviesto,
1 citrinos sulčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į elektrinį trintuvą. Supilkite grietinėlę, brendį, įmuškite kiaušinius ir sutrinkite iki vienalytės masės. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonomis riekelėmis.
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais ir kepinkite svieste, kol gražiai pagels. Sudėkite pievagrybius ir maišydami kepkite 3-4 min., baigdami supilkite citrinos sultis, suberkite smulkintas petražoles ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite ir sumaišykite su mėsos mase.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą, ją dėkite į didesnį indą su vandeniu ir kepkite 1,5 val. iki 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite. Patiekite su salotomis, pomidorais.