Trispalvis daržovių paštetas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trispalvis daržovių paštetas


INGREDIENTAI:

2 didelių morkų,
1 saliero šaknies,
250 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
2 kiaušinių,
1 kiaušinio baltymo,
3 šaukštų grietinės,
1 šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų,
žiupsnelio kvapiųjų pipirų,
maltų džiūvėsėlių,
saujelės sezamo sėklų,
žiupsnelio maltų muskatų.


GAMINIMAS:

Atskiruose puoduose išvirkite nedideliais gabalėliais supjaustytas morkas ir saliero šaknį. Žaliuosius žirnelius sukrėskite į verdantį vandenį, pavirkite 5 min., išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu, nuvarvinkite sietelyje, sudėkite į dubenį. Sukrėskite grietinę, įmuškite kiaušinį ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu.

Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Morkas sutrinkite elektriniu trintuvu, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Salierus sutrinkite elektriniu trintuvu, sukrėskite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus ir išmaišykite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maltais muskatais.

Pailgą kepimo formą patepkite riebalais, pabarstykite sezamo sėklomis ir sukrėskite salierų masę. Išlyginkite paviršių, tada sluoksniais dėkite morkų ir žaliųjų žirnelių masę. Formą dėkite į didesnę skardą su karštu vandeniu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min. Kai pravės, dėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį. Patiekite su pikantišku padažu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668