900 g kalakuto krūtinėlės,
600 ml stipraus vištienos sultinio (tinka ir daržovių),
8 g želatinos,
3 raudonųjų greipfrutų,
šiek tiek šviežių arba džiovintų šalavijų,
druskos,
grūstų pipirų mišinio (baltųjų, juodųjų).
GAMINIMAS:
Sultinyje ant lėtos ugnies išvirtą kalakutieną išimkite iš puodo ir supjaustykite. Šiltą sultinį perkoškite, įmaišykite išbrinkintą želatiną, šiek tiek praaušinkite ir supilkite ką tik išspaustas greipfruto sultis. Paruoštos želės įpilkite į formą, kad padengtų dugną.
Palaikykite šaltai, kol sustings. Sluoksniais dėkite paukštienos gabalėlius, nuluptas greipfruto skilteles (tarpskiltelines plėveles galima nupjaustyti), sudėkite šalavijų lapelius, užpilkite likusia žele, uždenkite ir laikykite šaltoje vietoje, kol sustings.