200 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
200 g karštai rūkytos kiaulienos nugarinės,
1 l daržovių sultinio,
2 morkų,
1 raudonos saldžiosios paprikos,
30 g želatinos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
P a p u o š t i:
indelio konservuotų kukurūzų,
virtų morkų,
kiaušinių.
GAMINIMAS:
Žirnelius suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 min. Nuvarvinkite sietelyje. Morkas nuplaukite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kiaulienos kumpį supjaustykite plonais kvadratiniais gabalėliais. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu.
Kai išbrinks, sukrėskite į perkoštą daržovių sultinį, puodą dėkite ant silpnos ugnies ir maišydami kaitinkite, kol želatina išbrinks. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas, supjaustykite dideliais gabalėliais ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
Įpilkite trečdalį sultinio su želatina, išmaišykite, supilkite į stiklinį dubenį ir laikykite šaldytuve, kol sustings. Sluoksniais sudėkite žirnelius, morkas, kumpį, užpilkite likusiu sultiniu su želatina, dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sustings. Sustingusius drebučius išverskite į lėkštę. Papuoškite konservuotais kukurūzais, morkų ir kiaušinių griežinėliais.