(4 porcijos)
250 g rikotos sūrio,
400 ml riebios grietinėlės,
20 g miltinio cukraus,
3 kiaušinių,
100 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus.
Cukruotiems r i e š u t a m s:
50 g cukraus,
3 šaukštų vandens,
30 g kedrų riešutų branduolių.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įstatykite į karšto vandens vonelę ir plakite 5-6 min., kol pasidarys tiršto kremo konsistencijos. Nukaiskite, indą dėkite į šaltą vandenį, atvėsinkite kremą maišydami 1-2 min.
Tada gerai išmaišykite su rikotos sūriu. Atskirai išplakite grietinėlę su miltiniu cukrumi iki purumo ir įmaišykite į masę. Perdėkite į šaldyti tinkamą indą ir dėkite į šaldiklį 4-6 val. Cukruoti riešutai: į nedidelį puodą pilkite vandens, berkite cukraus ir kaitinkite.
Kaitinkite tol, kol pradės karamelizuotis. Suberkite paskrudintus kedrų riešutus, išmaišykite ir nukaiskite. Dėkite ant kepimo popieriaus ir atvėsinkite. Ledus patiekite su cukruotais riešutais.