Ant grotelių kepti porai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ant grotelių kepti porai


INGREDIENTAI:

6 porai,
60 ml alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai acto,
po 0,5 šaukštelio smulkiai sukapotų raudonėlių,
druskos ir
maltų juodųjų pipirų,
raudonėlių arba petražolių šakelių patiekalui papuošti.


GAMINIMAS:

Porus perpjaukite išilgai per pusę, palikdami prie šakninės dalies maždaug 5 cm. Paspausdami ištiesinkite lapus, nuplaukite šaltu vandeniu ir sudėkite į didelį puodą. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir troškinkite apie 5 min., kol porai suminkštės.

Vandenį nupilkite. Paruoškite marinatą: sumaišykite aliejų, actą, raudonėlius, cukrų, pipirus ir druską. Porus sudėkite į marinatą ir uždengę indą palaikykite šaldytuve 2 val. Marinato neišpilkite. Įkaitinkite kepintuvą, po grotelėmis padėkite skardą, o ant grotelių sudėkite porus. Kepkite 10 min. 15 cm atstumu nuo ugnies.

Kepdami vieną kartą porus apverskite ir pašlakstykite marinatu. Kai porai apkeps, sudėkite į didelę lėkštę ir užpilkite padažu, susidariusiu skardoje po grotelėmis. Patiekalą galite patiekti ir karštą, ir šaltą. Prieš patiekdami papuoškite raudonėlių arba petražolių šakelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668