B l y n a m s:
800 g bulvių,
100 g svogūnų,
1 kiaušinio,
2 šaukštų miltų,
druskos,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
300 g jautienos faršo,
100 g svogūnų,
2 susmulkintų česnako skiltelių,
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
2 šaukštų grietinės,
2 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Svogūną nulupkite, sutarkuokite, supilkite į bulvių masę, kartu sudėkite ir miltus, kiaušinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus. Padažas: svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Faršą kepkite keptuvėje apie 10 min., po to sudėkite svogūną ir kepkite dar 3 min. Tada sudėkite prieskonius, česnaką ir pomidorus kartu su skysčiu. Išmaišykite ir 20 min. troškinkite, po to dėkite grietinę, petražoles, viską išmaišykite ir patiekite su blynais.