600 g lašišų filė,
0,5 stiklinės sezamų sėklų,
4 šaukštų aliejaus,
3 kietai virtų kiaušinių,
2 skiltelių česnako,
pluoštelio smulkiųjų svogūnų laiškų,
3 virtų bulvių,
500 g marinuotų saldžiųjų paprikų,
200 ml majonezo,
3 šaukštų kapotų šviežių krapų,
3 šaukštų marinuotų kaparėlių,
2 pomidorų,
po žiupsnelį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2-6 krapų šakelių.
GAMINIMAS:
Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, šiek tiek pasūdykite, apvoliokite sezamų sėklose ir iškepkite įkaitintame aliejuje. Į smulkiai sukapotus kiaušinius įmaišykite traiškytus česnakus, maždaug trečdalį majonezo ir krapų.
Griežinėliais supjaustytas bulves pabarstykite pipirais, sumaišykite su kaparėliais, kita dalimi majonezo ir krapų. Į serviravimo indą dėkite bulvių mišinį, ant jų paskleiskite smulkintas marinuotas paprikas ir pašlakstykite trupučiu majonezo.
Viršuje sudėkite kiaušinių mišinį ir apibarstykite svogūnų laiškais. Mišrainę apdėliokite lašišų gabalėliais, papuoškite likusio majonezo tinkleliu, krapų šakelėmis ir pomidorų griežinėliais.