(8 porcijos)
T e š l a i:
2 stiklinių miltų,
2 kiaušinių,
100 g aliejaus,
7-8 šaukštų vandens,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
300 g riebaus lietuviško varškės sūrio,
1 kiaušinio,
ryšelio žalumynų-krapų, petražolių.
GAMINIMAS:
Užminkykite tešlą iš miltų, išplakite 1 kiaušinio, pašildyto aliejaus ir vandens mišinio, ją suvoliokite į rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite 30 min. Įdaras: sūrį sumalkite arba smulkiai sutarkuokite, pertrinkite per sietelį. Gautą masę sumaišykite su kiaušiniu ir smulkiai sukapotais žalumynais.
Tešlą padalykite į keletą dalių. Iškočiokite arba rankomis ištampykite plonus lakštus maždaug (50x30 cm). Ant tešlos lakštų tolygiai paskleiskite įdaro ir suvyniokite ritinį-tešlos kraštas turi būti apačioje. Ritinius sudėkite spirale į kepimo skardą, aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite 40 min. įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje. Iškepusį suktinį aptepkite minkštu sviestu, ataušinkite.