5 vidutinio dydžio miltingų bulvių,
100 g miltų,
2 kiaušinių trynių,
100 g džiūvėsėlių,
4 griežinėlių virto kumpio,
4 griežinėlių fermentinio sūrio,
trupučio sviesto,
1 citrinos,
keleto petražolių lapelių,
aliejaus kepti,
6 šaukštų pomidorų padažo,
žiupsnelio druskos,
pipirų,
maltų muskato riešutų.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite, nulupkite. Atvėsusias sumalkite, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite kiaušinio trynius ir išminkykite kietą tešlą. Ant stalo pabarstykite džiūvėsėlių ir iš bulvių masės suformuokite 10 cm storio ritinėlius. Juos supjaustykite į skritinėlius ir iškočiokite 1/2 cm storio gabalėliais.
Į kiekvieną paplotėlį dėkite po kumpio ir sūrio griežinėlį, užlenkite ir stipriai užspauskite kraštus, pavoliokite likusiuose džiūvėsėliuose. 10 min. kepkite aliejuje, kol apskrus. Gatavus apšlakstykite tirpintu sviestu.