(4 porcijos)
6-8 pomidorų,
2 svogūnų,
1 česnako,
100 g tarkuoto "Džiugo" sūrio,
200 g brinzos sūrio.
GAMINIMAS:
Kubeliais susmulkintus svogūnus ir kelias česnako skilteles pakepinkite su aliejumi. Pomidorus pirmiausia nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles, tuomet sutrinkite juos drauge su svogūnais. Viską sudėkite į puodą, įberkite prieskonių ir patroškinkite 10 min. Sriubą atvėsinkite.
Tuo metu paruoškite pesto padažą: į virtuvinį kombainą sumeskite 3 šaukštus kedrų riešutų, 4 šaukštus tarkuoto sūrio, skiltelę česnako, šiek tiek bazilikų, petražolių ir įpilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską sutrinkite iki vientisumo. Į taurę įpilkite sriubos, uždėkite padažo ir apibarstykite brinzos sūriu.