(36 vienetai)
150 g šveicariško sūrio,
5-7 šaukštų pasulų,
2 šaukštelių kapotų žalumynų,
350 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 šaukštelio garstyčių miltelių,
2 žiupsnelių kajeno pipirų,
50 g sviesto,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio druskos.
Viršutinei p l u t e l e i:
pieno patepimui,
50 g šveicariško sūrio.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite į dubenį kartu su kepimo milteliais, įberkite garstyčių miltelius, kajeno pipirus ir druską. Viską išmaišykite. Pirštų galiukais į miltų mišinį įtrinkite sviestą, kol masė pradės trupėti. Suberkite tarkuotą sūrį. Kiaušinius išplakite su pasukomis. Supilkite į sausą mišinį. Išminkykite tešlą.
Jei tešla bus per sausa, įpilkite dar pasukų. Iš tešlos iškočiokite 2,5 cm storio lakštą. Supjaustykite į 36 kvadratėlius. Dėkite į riebalais pateptą skardą, patepkite pienu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir trupučiu kajeno pipirų. Pašaukite į 220 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 15-20 min.