(12 porcijų)
T e š l a i:
2 kiaušinių trynių,
120 g sviesto,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
75 g cukraus,
250-300 g miltų.
A g u o n ų sluoksniui:
350 g aguonų,
4 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
3 kiaušinių,
120 g cukraus.
V a r š k ė s sluoksniui:
500 g varškės,
4 kiaušinių,
1 pakelio vanilinio pudingo,
150 g cukraus.
G l a j u i:
4 šaukštų cukraus,
2 šaukštų pieno,
2 šaukštelių kakavos miltelių,
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Trapus apkepo pagrindas: sumaišykite sviestą, trynius, cukrų, kepimo miltelius ir pusę miltų, tada po truputį berkite likusių miltų tiek, kad tešla būtų minkšta ir trapi. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Aguonų įdaras: aguonas užplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite 30 min. Tada vandenį nusunkite, o aguonas sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Galite įberti 1-2 šaukštelius cukraus, kad aguonos geriau susitrintų.
3 trynius išplakite su 100 g cukraus. 3 baltymus išplakite su 20 g cukraus iki standžių putų. Į aguonas suberkite džiūvėsėlius, įdėkite trynius ir atsargiai maišydami sudėkite baltymus. Varškės sluoksnis: varškę išplakite elektriniu maišytuvu.
4 trynius išplakite su 100 g cukraus. Sudėkite į varškę. Suberkite pudingo miltelius. 6 baltymus (4 nuo varškės masės ir 2 nuo trapaus pagrindo) išplakite su 50 g cukraus iki standžių putų ir po truputį įmaišykite į varškės masę. Varškės masė turi būti labai puri.
Iš tešlos iškočiokite paplotį, dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, ant jo dėkite aguonų sluoksnį, išlyginkite, ant viršaus sukrėskite varškės masę. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 val. Glajus: sumaišykite jam skirtus produktus ir užvirinkite. Atvėsusį apkepą apliekite glajumi ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.