Saldus apkepas su varške ir aguonomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Saldus apkepas su varške ir aguonomis


INGREDIENTAI:

(12 porcijų)
T e š l a i:
2 kiaušinių trynių,
120 g sviesto,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
75 g cukraus,
250-300 g miltų.

A g u o n ų sluoksniui:
350 g aguonų,
4 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
3 kiaušinių,
120 g cukraus.

V a r š k ė s sluoksniui:
500 g varškės,
4 kiaušinių,
1 pakelio vanilinio pudingo,
150 g cukraus.

G l a j u i:
4 šaukštų cukraus,
2 šaukštų pieno,
2 šaukštelių kakavos miltelių,
50 g sviesto.


GAMINIMAS:

Trapus apkepo pagrindas: sumaišykite sviestą, trynius, cukrų, kepimo miltelius ir pusę miltų, tada po truputį berkite likusių miltų tiek, kad tešla būtų minkšta ir trapi. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.

Aguonų įdaras: aguonas užplikykite verdančiu vandeniu ir palaikykite 30 min. Tada vandenį nusunkite, o aguonas sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Galite įberti 1-2 šaukštelius cukraus, kad aguonos geriau susitrintų.

3 trynius išplakite su 100 g cukraus. 3 baltymus išplakite su 20 g cukraus iki standžių putų. Į aguonas suberkite džiūvėsėlius, įdėkite trynius ir atsargiai maišydami sudėkite baltymus. Varškės sluoksnis: varškę išplakite elektriniu maišytuvu.

4 trynius išplakite su 100 g cukraus. Sudėkite į varškę. Suberkite pudingo miltelius. 6 baltymus (4 nuo varškės masės ir 2 nuo trapaus pagrindo) išplakite su 50 g cukraus iki standžių putų ir po truputį įmaišykite į varškės masę. Varškės masė turi būti labai puri.

Iš tešlos iškočiokite paplotį, dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, ant jo dėkite aguonų sluoksnį, išlyginkite, ant viršaus sukrėskite varškės masę. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 1 val. Glajus: sumaišykite jam skirtus produktus ir užvirinkite. Atvėsusį apkepą apliekite glajumi ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668