T e š l a i:
250 g miltų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
cukraus,
vandens.
Į d a r u i:
mėlynių,
cukraus-pagal skonį.
GAMINIMAS:
Mėlynes nuplaukite, užpilkite cukrumi, kelis kartus patrinkite šakute ir palikite 3-4 valandoms. Saujelę uogų pasilikite netrintų. Užkaitinkite pusę stiklinės vandens. Miltuose padarykite duobutę, vis paminkydami dalimis supilkite karštą vandenį. Įmuškite kiaušinį, įberkite po žiupsnelį cukraus ir druskos, įpilkite aliejaus ir išminkykite tešlą.
Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir su stikline ar virtinių formele išspauskite apskritimus. Nuo mėlynių nupilkite susidariusį skystį. Į tešlos apskritimą įberkite šiek tiek cukraus, šaukšteliu dėkite trintų mėlynių ir atidžiai užspauskite kraštelius. Dėkite šaltanosius į verdantį pasūdytą vandenį, pavirkite apie 3-4 minutes, nukoškite. Dėkite į lėkštę, apšlakstykite nuo uogų likusiu sirupu, užberkite keletą mėlynių ir tiekite.