1 kg bulvių,
1 kiaušinio,
3 šaukštų miltų,
400 g virtos mėsos,
1 svogūno,
1 šaukšto sviesto,
aliejaus,
džiūvėsėlių,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste.
Svogūnus sudėkite į maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, šiame mišinyje apvoliokite blynelius.
Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine. Žemaičių blynus galite įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru. Grybus apvirkite arba pakepinkite keptuvėje, sumaišykite su kepintais svogūnais.