(6 porcijos)
600 g brokolių,
200 g liesos varškės,
1 svogūno,
1 stiklinės pieno,
1 stiklinės sultinio (mėgstamo),
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus,
pluoštelio petražolių žalumos,
1 šviežio agurko,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Susmulikinkite svogūną ir suberkite į puodelyje įkaitintą aliejų. Kepinkite maždaug 5 min., tada supilkite sultinį, suberkite išskirstytus brokolių žiedynėlius ir virkite, kol brokoliai suminkštės. Nukaiskite ir ataušinkite iki kambario temperatūros. Varškę su pienu suplakite iki vienalytės masės, gautą mišinį supilkite į brokolių nuovirą ir viską gerai išmaišykite.
Ataušusią sriubą išpilstykite į dubenėlius, pabarstykite susmulkinto agurko gabalėliais ir patiekite. Sriubos skonis nenukentės, jei brokolius pakeisite žiediniais kopūstais.