Briuseliniai kopūstai su sūrio padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Briuseliniai kopūstai su sūrio padažu


INGREDIENTAI:

(2 porcijos)
300 g briuselinių kopūstų,
daržovių sultinio,
2 šaukštų baltojo vyno arba 1 šaukšto citrinų sulčių,
1 svogūno,
50 g rokforo sūrio,
1 stiklinės pieno,
žiupsnelio muskato riešuto,
0,5 stiklinės grietinės,
100 g smulkintų lazdynų riešutų,
1 šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Briuselinius kopūstus sudėkite į puodą, pabarstykite druska, pipirais, supilkite sultinį ir ant lengvos ugnies troškinkite apie 6 min. Svogūną susmulkinkite ir keptuvėje ištirpinus sviestą kepkite apie 3 minutes. Po to sudėkite mažais kubeliais pjaustytą sūrį, supilkite pieną, vyną ir virkite apie 1-2 min., atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.

Supilkite grietinę, pagardinkite pipirais, muskato riešutu ir dar virkite apie 2 min. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje. Patiekdami briuselinius kopūstus apliekite sūrio padažu ir pabarstykite riešutais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668