(2 porcijos)
300 g briuselinių kopūstų,
daržovių sultinio,
2 šaukštų baltojo vyno arba 1 šaukšto citrinų sulčių,
1 svogūno,
50 g rokforo sūrio,
1 stiklinės pieno,
žiupsnelio muskato riešuto,
0,5 stiklinės grietinės,
100 g smulkintų lazdynų riešutų,
1 šaukšto sviesto,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Briuselinius kopūstus sudėkite į puodą, pabarstykite druska, pipirais, supilkite sultinį ir ant lengvos ugnies troškinkite apie 6 min. Svogūną susmulkinkite ir keptuvėje ištirpinus sviestą kepkite apie 3 minutes. Po to sudėkite mažais kubeliais pjaustytą sūrį, supilkite pieną, vyną ir virkite apie 1-2 min., atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Supilkite grietinę, pagardinkite pipirais, muskato riešutu ir dar virkite apie 2 min. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje. Patiekdami briuselinius kopūstus apliekite sūrio padažu ir pabarstykite riešutais.