15 kiaušinių,
0,5 l baltojo vyno acto,
1 citrinos,
2-3 aitriųjų paprikų,
1 raudonojo svogūno,
3 pipirų žirnelių,
1 šakelės rozmarino,
pusės šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Į puodą supilkite dvi stiklines vandens, acto, įberkite druskos, pipirų, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies dar 10 min. Citriną nuplikykite karštu vandeniu, supjaustykite griežinėliais. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais.
Rozmarino šakelę nuplikykite, papriką supjaustykite plonais žiedeliais. Kiaušinius, citrinos griežinėlius, svogūno pusžiedžius, aitriosios paprikos žiedelius ir rozmarino šakelę sluoksniais dėkite į stiklinį indą ir užpilkite karštu marinatu. Atvėsinkite. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve 2-3 dienas.